Bizi Takip Edin!
Dil Seçimi:
04.06.2024

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda; dünyanın en köklü teknik üniversitelerinden, Türkiye’nin ise başarılı Ar-Ge ve eğitim kurumlarından biri olan ve 2024 QS Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralamasında 95. sırada yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), yüksek küresel itibarı ve sanayi ile olan yoğun iş birlikleri ile öğrencilere benzersiz akademik ve profesyonel gelişim fırsatları sunmaya devam ediyor.

Çağın gelişen teknoloji ve koşullarına göre küresel standartlarda kabul görecek, sektörün ihtiyaç duyduğu insan kaynakları yöneticilerini yetiştirmeyi amaçlayan İTÜ, 250 yıllık tarihi ve güçlü akademik kadrosu ile küresel iş gücü ve iş dünyasına yeni bir vizyon getiriyor. Bu kapsamda, Uluslararası İnsan Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisans Programı öğrenci kabulüne başlıyor.

Yeni Yüzyılın Yetenek Üssü Türkiye Geleceğin İnsan Kaynakları Yöneticilerini Yetiştiriyor

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından beş yıldır başarı ile yürütülen yetenek yönetimi bakış açısını referans alan Program, dünya gündemi ile uyumlu olarak stratejik insan kaynakları planlaması, dijital insan kaynakları araçları ve ikiz dönüşümü gibi modern kavramlar üzerinden uygulamalı projelerde yer alma imkânı tanıyacak.

Ülkemiz ve Türk Devletleri başta olmak üzere, küresel iş yaşamında etkin olarak yer alacak; akademide ve projelerde çalışacak geleceğin insan kaynakları yöneticilerinin yetiştirilmesinin amaçlandığı İnsan Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisans Programı; uluslararası çatı örgütler arasında yer alan Türk Devletleri Teşkilatı üye ve gözlemci ülkeleri, Balkanlar ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere tüm ülkelerden adayların başvurularına açıktır.

Kimler Başvurabilir, Başvuru Şartları Nelerdir?

Tezli ve tezsiz olmak üzere iki farklı şekilde yürütülecek Program, insan kaynakları alanında kariyer yapmak isteyen tüm lisans mezunlarını hedeflemektedir. Uluslararası öğrencilerin ise Yükseköğretim Kurumu tarafından denkliği tanınan üniversitelerden lisans diplomasına ve B1 düzeyinde Türkçe Yeterlilik Belgesi’ne sahip olmaları gerekmektedir.

Uluslararasılığı ile küresel boyutta iş dünyası ve iş gücü için yeni bir kültür geliştirmeyi hedefleyen Program’a başvuracak adayların en az 2.5 mezuniyet not ortalamasına sahip olmaları; ALES puanının 65 ve üzeri ya da GRE sınavının sayısal puanının en az 652 (yeni sistemde en az 152) düzeyinde olması gerekmektedir. Dil belgesine sahip olmayan uluslararası adaylara ise Türkçe hazırlık sınıflarında eğitim imkânı sağlanacaktır.

Program kapsamında uluslararası öğrencilere Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından burs desteği de sağlanacaktır. Başvurular, 28 Haziran 2024 saat 17.00’ye (TSİ) kadar devam edecektir.

Detaylı bilgi almak isteyen adaylar süreci İstanbul teknik Üniversitesi ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi resmi Twitter, LinkedIn, Instagram, Facebook hesapları (@itu1773 - @tccbiko) ve resmi web siteleri (itu.edu.tr - cbiko.gov.tr) üzerinden takip edebileceklerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Tüm Haberler
Diğer Haberler