Bizi Takip Edin!
Dil Seçimi:
14.05.2024

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, kamu çalışanlarının bilgi, beceri ve yetkinliklerini belgelendirme sürecini blokzincir teknolojisinden faydalanarak dönüştürüyor. Yapay zekâ temelli dijital öğrenme platformu Uzaktan Eğitim Kapısından alınan sertifikaların, dünya çapında güvenilir kaynaklardan doğrulanması sağlanıyor. Türkiye, bu sayede yeni yüzyılın yetenek üssü olma yolunda önemli bir adım daha atıyor.

Çalışan Eğitiminde Mobil Erişim ve Esneklik

Hizmete sunulduğu 2020 yılından itibaren 1.596 kamu kurumundan 3 milyona yakın çalışanın en az bir eğitim aldığı ve 500 milyon eğitim izlenme sayısını aşan Uzaktan Eğitim Kapısı, çalışan eğitiminde lider platformlardan birisi haline gelmiştir. Avrupa Komisyonu ve OECD gibi uluslararası çatı kuruluşlar tarafından hazırlanan raporlarda defalarca iyi uygulama örneği olarak gösterilen Platforma, kamu çalışanları e-insan mobil uygulamasından da erişebilmektedir.

Yetenek yönetimi hizmetlerinin tek bir noktadan sunulduğu ve 1 milyon indirme sayısına ulaşan e-insan, kamu çalışanlarının öğrenme süreçlerini daha esnek hale getirmiş ve hayat boyu öğrenme kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlamıştır. OECD OPSI tarafından kapsayıcılık ve fırsat eşitliği açılarından yenilikçi uygulama olarak ilan edilen e-insan ile dijital eğitim ve geliştirme faaliyetlerine katılım son bir yılda iki katından fazla artmıştır.

20 Milyondan Fazla Sertifikaya E-Devlet Üzerinden Doğrulama

Yetkinliklerin sertifikalandırılmasında blokzincir teknolojisine geçişin ilk adımı olarak, Uzaktan Eğitim Kapısı üzerinden sunulan 20 milyonu aşkın sertifikaya, Platforma ek olarak artık e-Devlet üzerinden erişilebilecektir. Sertifikalar üzerinde yer alan karekod ve barkod numarası aracılığıyla doğrulama işlemi gerçekleştirilebilecektir. Kamu çalışanlarının bilgi, beceri ve yetkinliklerini belgelendirme sürecini daha güvenilir ve şeffaf hale getiren bu gelişme ile Türkiye'nin yetenek yönetimi alanına öncülük eden bir konuma gelmesi hedeflenmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Tüm Haberler
Diğer Haberler