Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından, üniversite öğrencilerine özel iki yeni projeye imza atıldı. Üniversite 4’üncü sınıf, Yüksek Lisans veya Doktora seviyesinde eğitim gören başarılı öğrencilere kamuda yarı zamanlı çalışma fırsatı tanınırken, ikinci ve üçüncü sınıf üniversite öğrencilerine staj imkanları sağlanıyor. Özellikle Sosyal Bilimler öğrencilerine yönelik staj programları sayesinde hem okul hem de iş hayatına kolay adapte olacak olan genç yeteneklerin, kendilerini daha iyi yetiştirmeleri hedefleniyor.
24 Öğrenci Yarı Zamanlı Çalışanlar Olarak İstihdam Edildi
Yarı Zamanlı İstihdam Programı kapsamında İnsan Kaynakları Ofisi’ne başvuran; Endüstri Mühendisliği’nden İletişim’e, Psikoloji’den Görsel Sanatlara kadar pek çok bölümden, en az bir yabancı dili iyi derecede bilen 524 öğrenci arasından 24 kişi yarı zamanlı çalışanlar olarak istihdam edildi. Üniversite 4’üncü sınıf, Yüksek Lisans ya da Doktora öğrencisi olan bu 24 kişi 5 aylık çalışma sonunda başarı belgelerini aldı. Aynı zamanda aralarından 9 kişi İnsan Kaynakları Ofisi bünyesinde çalışma hayatına devam etmeye hak kazandı. Yarı Zamanlı İstihdam Programı’nın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından açılan ikinci ve üçüncü sınıfı tamamlayan üniversite öğrencilerine yönelik yaz stajı programına da bu yıl 8 bin 700 başvuru yapıldı. Yapılan başvuruların değerlendirme ve mülakat süreçleri sonucunda 62 öğrenci yaz stajı için kabul edildi. Programa katılma hakkı kazanan öğrenciler iki farklı dönemde staj yapacak.
Başarılı Öğrenciye Yetenek Havuzu
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, öğrencilerin meslek ve kariyer hayatında başarılı olabilmeleri için her türlü desteğin verileceğini belirtti. İnsan Kaynakları Ofisi olarak yarı zamanlı çalışan ve staj yapan öğrencilerin, oluşturulacak yetenek havuzuna da ekleneceğini söyleyen Atay, “Kamu istihdamında amacımız liyakat ve yeteneğe dayalı bir insan kaynakları yönetimi oluşturmak. Toplumun hiçbir kesimi tarafından yadırganmayacak ve adaletsizlik duygusu oluşmayacak kriterleri ölçüt kabul ediyoruz. Başarısı toplumun bütün kesimleri tarafından onanmış insanların alınacağı bir yetenek havuzu oluşturuluyor” ifadesini kullandı. Atay, bu iki program ile sosyal bilimler alanında üniversite eğitimi alanlara da fırsat sağlandığını vurgulayarak, “Sosyal bilimler alanında eğitim gören öğrencilerin staj yapmamış olmalarının, onları gerçek hayatta olumsuz etkileyebileceğini düşünüyoruz. Bu öğrencilerin üçüncü ve dördüncü sınıfta staj yapması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz” diye konuştu.